OM MIG

Att njuta av sann ekolyx!

Om mig

Att njuta av sann ekolyx!

Carpe Naturam 

Carpe Naturam  ”fånga naturen” eller ”ta tillvara på naturen”

Jag arbetar med en helhetssyn där håret är en del av kroppen och naturen. För mig är det viktigt att göra aktiva och medvetna val och jag vill inspirera dig att göra det samma! Det finns mycket lättillgängliga bra val idag och jag vägleder dig gärna bland snåren…för varje val räknas! På salongen får du kunskap om att vårda håret skonsamt och i samklang med naturen så du får ett vackrare mer lättskött hår och en snygg frisyr som passar just dig!

I maj 2008 öppnade jag min efterlängtade salong i Ramlösa. Som en av de första ekofrisörerna i Helsingborg fick jag många lyckönskningar och man tyckte verkligen mitt koncept låg i tiden. Däremot var det inte många som visste vad en ekofrisör gjorde och att hitta ekologiska produkter på den ”vanliga” marknaden var en utmaning! Så otroligt mycket som hänt de senaste åren!

För mig var det ett naturligt val att arbeta ekologiskt eftersom jag växte upp i en ekologisk medveten miljö. Vitlöksklyftor i öronen var ingenting konstigt hemma hos oss! Men i tonåren kom naturen i skymundan och min estetiska sida valde frisöryrket och utbildning i Köpenhamn. 

Att arbeta med färg och form har alltid varit viktigt för mig men jag kände snabbt att jag varken ville arbeta under stress eller med starka kemiska ämnen dagligen. Jag sökte nya vägar för att få utöva det klassiska hantverket men utan kemikalier och med mer tid för människan.

Hösten 2005 började jag utbildningen i naturlig och helande hårvård hos Kerstin Strömberg i Östanå. Detta var steget in i den alternativa frisörvärlden. Under ett intensivt år lärde jag mig bl. a. energiklippning och indisk hår- och huvudmassage. Men framför allt lärde jag mig att håret är en del av vår kropp och att vi på ett miljövänligt och varsamt sätt kan ta tillvara på naturens fantastiska tillgångar. 

Efter drygt tio år på salongen har jag nu utökat min behandlingsmeny och erbjuder även regndroppsmassage och olika ansiktsbehandlingar. Det är fantastiskt roligt att kunna ge mina kunder fler alternativ och ännu fler stunder att njuta av sann ekolyx! 

Jag strävar efter harmoni mellan kropp, själ och natur i alla mina behandlingar. Det är också viktigt för mig att visa att den naturliga vägen inte behöver vara tråkig och gammaldags. Jag älskar lite bling och glamour och visst finns alternativ till det i ekoväg. Under din behandling delar jag gärna med mig av mina bästa ekotips och är så klart nyfiken på dina!

Kontaktuppgifter

Kom och trivs hos mig!

Fritt wifi

Kaffe & te

tidningar & magasin

Ekolyx

© Copyright Carpe Naturam

© Copyright Carpe Naturam