Växtfärg

Hållbarhet i dubbel bemärkelse!

Växtfärg

Hållbarhet i dubbel bemärkelse!

Växtfärg & hårkurer

Växtfärg är den enda helt naturliga hårfärg som finns på marknaden. Här används endast vildväxande eller ekologiskt odlade växter såsom henna, indigo, valnöt och cassia. Färgen har en fantastisk hållbarhet och lägger sig runt hårstrået som ett extra lager och gör håret blankt & starkt…som en fin hårkur och ditt hår blir vackrare och vackrare efter varje färgning…dessutom är det skönt att släppa ut rent vatten från salongen :)! 

Eftersom jag arbetar skonsamt kan jag inte uppnå alla färgnyanser och jag bleker inga hår. Däremot kan du få snygga bruna och röda toner och en gyllene ton och härlig glans åt de grå! Vill du mörka ner rackarna riktigt ordentligt, eller gå från ljust till mörkt kan vi välja att göra en tvåstegsfärgning. Fråga när du bokar in en tid så ser vi vilket som skulle passa bäst!

Växtfärg arbetar långsammare än traditionella färgningar och behöver därför verka minst en timme och ibland ännu längre. De flesta av mina färgkunder går därför hem med en sjal runt håret för att sedan skölja av den själv hemma…ta därför gärna med en sjal (eller mössa) ifall vi beslutar att lång verkningstid blir bäst! Naturligtvis är du även välkommen att stanna på salongen under verkningstiden och avnjuta en kopp te i lugn och ro!

Permanent hårfärg

Jag får ofta frågan om växtfärgen är permanent. Det är den absolut och de flesta av mina kunder kommer när det blivit utväxt. Däremot blir inte utväxten så markant då alla dina hårstråns egna nyanser ger en naturlig och mjuk övergång (om du inte färgat illrött såklart :))!

Det är viktigt att veta att i och med att färgpigmenten sitter så bra, är det också svårt att ta bort! Om du någon gång vill bleka håret igen rekommenderar jag tyvärr inte växtfärg. Ett par toner ljusare kan gå bra men just blekning till blonda toner fungerar inte då indigon, som man använder för att ge mörkare bruna toner, sitter så pass hårt att det ger gröna/blå toner vid blekningen.

Varför ska du välja växtfärg?

På en traditionell salong används oxidationsfärg som öppnar upp hårstråt med väteperoxid så de kemiska färgämnena kan tränga djupare in. Detta skadar hårets fjällskikt permanent och gör håret mer känsligt för yttre påfrestningar, håret blir mattare och färgen ljusnar snabbare. Dessutom utsätts inte bara du och moder natur för farliga starkt toxiska ämnen utan även din frisör! Så på många sätt är ditt aktiva val viktigt!

Växtfärg 740 kr (bottenfärg/utväxt, gäller även resterande priser)

Växtfärg + tvätt + styling 970 kr

Klipp + växtfärg 1.220 kr

Klipp + växtfärg + tvätt  1.450 kr

Huvudmassage (20 min) + växtfärg  1.050 kr

Huvudmassage (20 min) + växtfärg + tvätt  1.250 kr

Huvudmassage (20 min) + klipp + växtfärg  1.480 kr

Huvudmassage (20 min) + klipp + växtfärg + tvätt 1.710 kr

Färgtillägg för hela håret och extra långt och tjockt hår 100-200 kr

Tvåstegsfärg tillägg 400 kr

Kontaktuppgifter

Kom och trivs hos mig!

Fritt wifi

Kaffe & te

tidningar & magasin

Ekolyx

© Copyright Carpe Naturam

© Copyright Carpe Naturam