Växtfärg

Hållbarhet i dubbel bemärkelse!

Växtfärg

Hållbarhet i dubbel bemärkelse!

Växtfärg & hårkurer

Växtfärg är den enda helt naturliga hårfärg som finns på marknaden. Här används endast vildväxande eller ekologiskt odlade växter såsom henna, indigo, valnöt och cassia. Färgen har en fantastisk hållbarhet och lägger sig runt hårstrået som ett extra lager och gör håret blankt & starkt…som en fin hårkur och ditt hår blir vackrare och vackrare efter varje färgning…dessutom är det skönt att släppa ut rent vatten från salongen :)! 

Det är härligt att kunna arbeta med skonsamma och vårdande växter i färgningarna. Däremot är det fortfarande en sorts kemi som sker mellan växt och hår. Många faktorer är avgörande för hur slutresultatet blir, te.x hur ytskiktet på ditt hår är, proteinet i håret, växtens skördetid och soltimmar. Detta gör att det kan ta ett par behandlingar innan vi uppnår exakt den nyans du vill ha.

Du kan få allt från snygga bruna och röda toner till en gyllene ton och härlig glans åt de grå! Vill du mörka ner rackarna riktigt ordentligt, eller gå från ljust till mörkt kan vi välja att göra en tvåstegsfärgning. Fråga när du bokar in en tid så ser vi vilket som skulle passa bäst!

Växtfärg täcker grått hår men de kommer vara lite ljusare än resten och bli som slingor i samma ton. Grundfärgen i ditt hår är alltså alltid basen i slutresultatet och gör att naturliga skiftningar skiner igenom och ger ett väldigt naturligt resultat. 

Innan du färgar håret första gången med växtfärg, kan det vara bra att göra en utrensning med vulkanlera, en detox. Det innebär att man tvättar bort beläggningar från hårstrået för att färgen ska fästa så bra och så jämnt som möjligt.

Växtfärg arbetar långsammare än traditionella färgningar och behöver därför verka minst en timme och ibland ännu längre. De flesta av mina färgkunder går därför hem med en sjal runt håret för att sedan skölja av den själv hemma…ta därför gärna med en sjal (eller mössa) ifall vi beslutar att lång verkningstid blir bäst! Naturligtvis är du även välkommen att stanna på salongen under verkningstiden och avnjuta en kopp te i lugn och ro!

Permanent hårfärg

Jag får ofta frågan om växtfärgen är permanent. Det är den absolut och de flesta av mina kunder kommer när det blivit utväxt. Däremot blir inte utväxten så markant då alla dina hårstråns egna nyanser ger en naturlig och mjuk övergång (om du inte färgat illrött såklart :))!

Det är viktigt att veta att i och med att färgpigmenten sitter så bra, är det också svårt att ta bort! Om du någon gång vill bleka håret riktigt ljust igen rekommenderar jag tyvärr inte växtfärg. Ett par toner ljusare kan gå bra men just blekning till blonda toner fungerar inte då indigon, som man använder för att ge mörkare bruna toner, sitter så pass hårt att det ger gröna/blå toner vid blekningen.

Varför ska du välja växtfärg?

På en traditionell salong används oxidationsfärg som öppnar upp hårstråt med väteperoxid så de kemiska färgämnena kan tränga djupare in. Detta skadar hårets fjällskikt permanent och gör håret mer känsligt för yttre påfrestningar, håret blir mattare och färgen ljusnar snabbare. Dessutom utsätts inte bara du och moder natur för farliga starkt toxiska ämnen utan även din frisör! Så på många sätt är ditt aktiva val viktigt!

Växtfärg fr. 950 kr (Bottenfärg/utväxt, tvätt ingår inte. Gäller även resterande priser).

Tvätt + fön/styling fr. 200 kr

Färgtillägg för hela håret och extra långt och tjockt hår 100-400 kr

Detox 350 kr (Rekommenderas för bästa resultat om du har färgat eller blekt konventionellt tidigare).

Kreativ färgning tillägg 100-500kr (Om du vill ha två olika färger eller kanske göra ett fåtal blekta slingor samtidigt).

Kreativ färgning large tillägg 500-900kr (Om du tex. vill ha bottefärg och en balayage med lerblekning)

Tvåstegsfärg/förpigmentering tillägg fr. 400 kr (Lägg till detta steg om du vill uppnå riktigt mörka resultat).

Nyansering 250-350 kr (För att testa växtfärg som tvättas ur snabbare eller för att justera tonen efter färgning).

Färgkonsultation 250 kr (Dras av vid bokning av färgbehandling).

Provslinga 150 kr (Om du tex är blond eller har gammal blekning och vill testa nyansen för mörkare färgning. I samband med konsultation).

Kontaktuppgifter

Kom och trivs hos mig!

Fritt wifi

Kaffe & te

tidningar & magasin

Ekolyx

© Copyright Carpe Naturam

© Copyright Carpe Naturam